Τι είναι η λεύκανση οδόντων;


Η λεύκανση είναι μια τεχνική μέθοδος που μεταβάλλει το φυσιολογικό χρώμα των δοντιών.Εφαρμόζεται για την λεύκανση των δυσχρωμικών δοντιών για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες(λευκαντικοί παράγοντες),φώς και θερμοκρασία σε διάφορους συνδυασμούς.

Είναι ασφαλής για τα δόντια και τα ούλα;


Είναι απολύτως ασφαλής τεχνική όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ενδείξεις,τα μέτρα προστασίας και τα κατάλληλα υλικά.Για παράδειγμα όταν είναι αποκαλυμένες οι ρίζες των δοντιών του ασθενούς,δεν πρέπει να εφαρμόζεται η μέθοδος.Επίσης πριν από κάθε εφαρμογή πρέπει να προστατεύονται τα ούλα.

Που μπορεί κάποιος να κάνει λεύκανση;


Η τεχνική λεύκανσης εφαρμόζεται στο ιατρείο και στο σπίτι.Ο συνδυασμός των εφαρμογών στο ιατρείο και στο σπίτι είναι αυτός που προσφέρει τα καλύτερα και μακροβιότερα αποτελέσματα.

Πετυχαίνει πάντα;


Η επιτυχής ανταπόκριση των δυσχρωμικών δοντιών στην λεύκανση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η αιτιολογία και το βάθος των δυσχρωμιών,η επιλογή κατάλληλς τεχνικής και ο τρόπος εφαρμογής αυτής.Οι γκρι ή οι μαύρες εσωτερικές αποχρώσεις των δοντιών συνήθως δεν ανταποκρίνονται καλά στην λεύκανση.Πρέπει να επισημάνουμε πως λευκαίνουν μόνο τα φυσικά δόντια και όχι τα σφραγίσματα και οι στεφάνες.

Πόσο χρόνο διαρκεί; Ποιό είναι το κόστος;


Το αποτέλεσμα της λεύκανσης των δοντιών παραμένουν σχεδόν σταθερά από ένα έως τρία χρόνια ανάλογα με τον ασθενή.Στη συνέχεια χρειάζεται επανάληψη ή εναλλακτικά να γίνεται μια αναμνηστική δόση λεύκανσης μια φορά το χρόνο στο οδοντιατρείο.Οι τεχνικές λεύκανσης είναι οι πλεόν συντηρητικές και οικονομικές μέθοδοι αντιμετώπισης των οδοντικών δυσχρωμιών για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ