1) Ωμά λαχανικά μέτριας σκληρότητας (κουνουπίδι,καρότα): Με αυτά μασάμε περισσότερη ώρα και έτσι ενεργοποιούνται οι σιελογόνοι αδένες και αυξάνεται η παραγωγή του σάλιου,που εξουδετερώνει τα επιβλαβή μικρόβια και καθαρίζει τα δόντια από οποιαδήποτε περισσεύματα τροφών.
2) Σέλερι: Η μάσηση ου απαιτεί πολύ σίελο ο οποίος αδρανοποιεί τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα.Επίσης το σέλερι κάνει μασάζ στα ούλα και λειτουργεί σαν φυσικό δοντικό νήμα.
3) Γαλακτοκομικά προιόντα (κυρίως το τυρί): Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και φώσφορο,στοιχεία απαραίτητα τόσο για την ανάπτυξη των οστών όσο και για τη στήριξη των δοντιών.Επίσης το ασβέστιο φροντίζει για το σμάλτο των δοντιών και βοηθά στην αντιμετώπιση της φθοράς και της διάβρωσης τους.
4) Πράσινο τσάι: Περιέχει φθόριο που ενδυναμώνει τους οδοντικούς ιστούς και έχει αντιφλεγμονική δράση που ενισχύει την υγεία των ούλων.
5) Ακτινίδιο και Φράουλες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου και στην καλύτερη υγεία των ούλων,καθώς και στην αποφυγή περιοδοντικών παθήσεων.
6) Σουσάμι: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και συμβάλλει στην μείωση της οδοντικής πλάκας.
7) Ψάρια: Είναι πλούσια σε φώσφορο ο οποίος αποτελεί δομικό στοιχείο των δοντιών.
8) Νερό: Τα υγρά και κυρίως όσα δεν περιέχουν ζάχαρη,ανθρακικό και καφείνη διατηρούν την καλή ροή του σάλιου,ενυδατώνουν τα ούλα και απομακρύνουν τα υπολείμματα των τροφών που εναποτίθενται ανάμεσα στα δόντια.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ